Visie

De manier waarop ik met paarden om ga is zoveel mogelijk vanuit positieve bekrachtiging, waarbij het gewilde gedrag wordt beloond en zo min mogelijk aandacht wordt gegeven aan het, voor mij, ongewilde gedrag. Ik werk vanuit rust, samenwerking, beloning en reflectie. Door mij te verdiepen in verschillende rij- en trainingsstijlen bij verschillende trainers, ontwikkel ik mezelf zo breed mogelijk en vormen zich elke keer vernieuwde inzichten.

Omgang

Ik ben van mening dat je voor een goede relatie met je paard tijd mag investeren in het samen ‘niets’ doen. Dat door het geven van ruimte aan het paard juist toenadering kan ontstaan. Ik zie het paard als intelligent individu en geef hem de ruimte zijn karakter en ideeën te tonen. Ik werk op uitnodiging waarbij zowel mens als paard ideeën aan kan dragen/ uit kan nodigen, of niet.

Trainen

Tijdens deze verbinding die je kunt voelen met het paard, is de rij- of traintechnische verbinding voor mij net zo belangrijk. Het verticaal (links en rechts) en horizontaal (voor en achter) in balans brengen van het paard zijn mijn uitgangspunten. Ik vind het belangrijk dat het paard vanuit balans in een juiste houding gaat lopen in plaats van dat de ruiter het paard in een gewenst frame brengt.

2 Werelden

Het samenvoegen van deze twee werelden (de omgang met het paard vanuit alle vrijheid en uitnodigen van elkaar en het correct trainen van het paard) vormt mijn eigen stijl tijdens training en instructie. Het voelt voor mij tenminste als verschillende werelden en ik voeg ze graag samen om hiermee te komen tot een training waarin paard en mens gelukkig zijn en er samen naar een nieuw niveau wordt gegaan.

Instructie en training

Onderstaande is mogelijk:
-Werken in vrijheid/ spel
-Werken aan de hand
-Longeren aan enkele en dubbele longe
-Rijtechnisch/ onder het zadel
-Paard in training, thuis bij het paard of op locatie

Je kunt telefonisch contact met mij opnemen via 06-10147457 of een e-mail sturen naar info@Equi-Focus.nl.

Meer inspiratie? Deze personen inspireren mij: Noora Ehnqvist, Imke Spilker, Alexander Nevzorov, Frederic Pignon, Mireille den Hoed, Karmie Stroeve, Karin Leibrandt, Florien de Graaf en Wendy Murdoch.